10 redenen om te kiezen voor een smartwatch

Er zijn veel redenen te bedenken om een smartwatch aan te schaffen. De één kiest voor een slim horloge om snel en zonder telefoon berichtjes te kunnen lezen, terwijl de ander hem vooral gebruikt om te controleren of de dagelijks aanbevolen hoeveelheid stappen wel worden behaald. Smartwatches zijn van alle markten thuis en deze functies kun je verwachten op een slim horloge.

1. Workouts bijhouden

Bijna alle moderne smartwatches zijn ertoe in staat om een workout bij te houden. Het hangt van het model af hoeveel verschillende sporten je kunt registreren en wat er precies geregistreerd kan worden. Hartslag kunnen vrij alle horloges meten, terwijl meer op sport gerichte modellen ook bijhouden in hoeverre een training een positief effect heeft op jouw conditie. Ook is het mogelijk om het horloge automatisch te laten herkennen dat je aan het sporten bent, zodat je er niet zelf aan hoeft te denken om dit in- en uit te schakelen. Vaak herkent hij dat je een workout doet aan de bewegingen die je pols maakt, zodat bijvoorbeeld lopen, hardlopen en fiets automatisch herkend worden.

2. Navigatie en GPS

Niet alle smartwatches bieden dit aan, maar de meeste luxere modellen hebben het: navigatie en of GPS. Hiermee kun je bijvoorbeeld zonder dat je smartphone mee hoeft gaan hardlopen en bijhouden hoe ver en hoe snel je hebt gerend. Het is bovendien mogelijk om met navigatie op je smartwatch te gaan wandelen: steeds als je naar links of rechts moet, trilt het horloge om je een seintje te geven dat je er even op moet kijken voor de route. Dat voorkomt dat je al lopend constant op je telefoon kijkt, wat de verkeersveiligheid niet ten goede komt.

3. Je telefoon terugvinden

Een smartwatch en een smartphone zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tenminste, fysiek kunnen ze nog wel eens ver uit elkaar zijn, bijvoorbeeld wanneer je smartphone kwijt is. Veel smartwatches bieden de mogelijkheid om je telefoon sneller terug te vinden door hem een geluidssignaal te laten maken waardoor je hem makkelijk kunt horen. Ook is het soms mogelijk om via die zojuist genoemde GPS de locatie van je smartphone te zien.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel