All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld over en iedereen kan via social media hun avonturen volgen. De familie werd beroemd en vader Didi werd een cultfiguur in de crypto wereld.

Meer families, waaronder zijn eigen broer en zus, volgden hun voorbeeld. Hoe is het de afgelopen jaren met de familie gegaan terwijl de munt fluctueerde en hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Documentairemaker June te Spenke heeft de familie op de voet gevolgd en hier een vierdelige docuserie over gemaakt.

Documentaireserie

De opnames van de documentaireserie zijn begonnen in 2021. Door de jaren heen volgt maker June te Spenke de familie onder andere in het zonnige Mexico en Thailand, maar ook terug in Nederland en laat hierbij alle pieken en dalen zien. Van het organiseren van drukbezochte crypto bijeenkomsten, het opbouwen van een school voor kansarme kinderen, het bijna beroofd worden in Mexico en het in aanraking komen met justitie in Portugal, alle avonturen van de familie zijn te volgen. En dat terwijl de cryptomunt flink fluctueert in waarde.

Toen in 2021 de bitcoin steeg naar grote hoogtes begon ik mij te verdiepen in deze munt en maakte ik de serie Cryptokoorts. Ik kwam in aanraking met de bitcoin familie en vader Didi. Ik vond hem zo fascinerend omdat hij een werkelijke bitcoin guru is en andere families hem zijn gaan volgen, zo ook zijn eigen broer en zus. Dit proces heb ik vastgelegd. Wat ik ook interessant vind, is dat de familie met hun drie jonge dochters de wereld rondreisde en ik wilde vastleggen hoe deze kids daarmee omgaan. Dit kon alleen maar door ze op de voet te blijven volgen waar ze ook heengingen. Dit resulteerde in een bijna drie jaar durende film periode waarin ik alle hoogte- en dieptepunten vastlegde.

– June te Spenke, maker van All-In The Bitcoin Family.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel