​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

Het is geen waarzegger: Amazon introduceert een app waarmee je hand wordt gelezen. Niet om te bepalen hoe lang je levenslijn is, maar wel om vast te stellen hoe hoog je banksaldo is. Of nou ja, of het genoeg is om de betaling te doen, want daarvoor is Amazon One bedoeld.

Handpalm

Je hebt dus nog steeds wel je hand nodig om contactloos te betalen, maar niet meer een apparaat in je hand. De handpalm blijkt namelijk een structuur hebben die uniek is en daarom kan die ook door voor de biometrische gegevens zoals een vingerafdruk dat ook kan. Alleen die zijn erg klein, en zo’n handpalm werkt net even wat makkelijker en sneller. Je ziet het in de video: je houdt je hand boven een scanner en de betaling wordt verricht.

Je moet om hier gebruik van te kunnen maken wel eerst je handpalm door de AI van Amazon laten vastleggen. Die kijkt onder andere naar de rimpels in je handpalm, maar bijvoorbeeld ook naar de aderen onder de huid. Blijkbaar heeft zo’n handpalm dus veel facetten die het een uniek lichaamsdeel maakt en aan de hand waarvan je dus kan worden geïdentificeerd.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel