​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

Amazon heeft geen geweldige ervaringen met AI, of met productpagina’s, maar het gaat de twee desondanks verenigen. Verkopers kunnen straks hun productpagina’s laten maken door kunstmatige intelligentie.

AI om Amazon-pagina’s te maken

Nu heeft Amazon aangekondigd dat het meer AI-tools beschikbaar stelt aan verkopers, waardoor ze productpagina’s maken kunnen overlaten aan de computer. Het voordeel is dat deze tijdrovende klus nu wat eenvoudiger wordt. Uiteraard moeten verkopers de pagina’s wel goed controleren voor er iets online wordt gezet, maar het niet alles zelf hoeven invullen zal ze enorm veel tijd opleveren. Het enige wat ze hoeven te doen is een linkje plaatsen naar de productpagina van hun eigen website en de AI van Amazon doet zijn werk.

Het gaat daarin niet alleen om de tekst, maar de hele opzet, dus zelfs de foto’s worden meegenomen. Amazon hoopt hiermee te zorgen dat verkopers meer producten op Amazon zetten en er meer verkopen worden bereikt. Amazon laat weten: ”We begonnen met verkopers de mogelijkheid te geven ons slechts een paar woorden te geven die hun product beschreven, en we gebruikten generatieve AI om overtuigende producttitels, beschrijvingen en andere productdetails te maken. We volgden dit met de mogelijkheid voor verkopers om simpelweg een afbeelding van hun product te uploaden en generatieve AI te gebruiken om automatisch hun producttitel, beschrijving en nog meer productattributen te genereren. Deze functies kunnen ook attributen zoals kleur en trefwoorden voorstellen om het product effectief te indexeren in zoekervaringen van klanten.” Nu gaat het dus een stuk verder.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel