Citroën ë-C3 nu in de winkel

Het klinkt bijna als een kassakoopje maar de Citroën ë-C3, de nieuwe 100% elektrische troefkaart van het Franse merk is vanaf nu te bestellen. Het is de auto die zeker gezien zijn prijs vol de concurrentie aan moet gaan met o.a. vergelijkbare modellen uit Azië. Maar eigenlijk nog belangrijker, het is een van de eerste betaalbare elektrische voertuigen die gezien zijn kosten (juist in private-lease) ook voor een veel groter publiek toegankelijk is.

Hoge verwachtingen

Normaal zijn we hier niet zo van de prijzen en al helemaal niet van vergelijkingen. Maar in dit geval maken we voor deze nieuwe Citroën toch maar een uitzondering omdat de verwachtingen van deze ‘compacte B-segment crossover’ voor Nederlandse markt behoorlijk hoog zijn. Die omschrijving blijft een dingetje en zegt eigenlijk dat het een kleine SUV is, waarbij je als bereider nog steeds het gevoel hebt iets hoger te zitten.

Eigenlijk een uitgelezen model voor stedelijk gebruik, al zal menig jong gezin of ZZP’er er net zo blij mee zijn. Het is misschien wel gelijk je eerste echte elektrische ‘voiture’, want hij komt wel uit Frankrijk.

Deze potentiële hit van Citroën krijgt een prijs mee 24.920 inclusief alles. Private-lease liefhebbers gaan 359 euro per maand betalen, of als instapper 298 euro per maand inclusief SEPP-subsidie. Dit geldt alleen voor een contract o.b.v. 72 maanden, 5.000 km per jaar en met 12 aantoonbaar schadevrije jaren.

 Citroen_e-C3_rood_01
Citroen ë-C3 compact en volledig elektrisch

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel