​Een verre reis? Na een maand stopt je iPhone met app-updates

Apple worstelt onverminderd door met de uitdagingen die komen kijken bij de nieuwe wet- en regelgeving van de EU. Het moet appwinkels van derden toelaten, maar tegelijkertijd zitten daar een heleboel haken en ogen aan. Voor de appmakers, maar ook voor iPhone-gebruikers, zo blijkt. Reis je namelijk langer dan 30 dagen buiten de EU, dan worden je apps niet meer geüpdatet.

Updates van apps uit alternatieve appwinkels

Het gaat dan alleen om de apps van derden die je ook daadwerkelijk hebt gedownload via zo’n alternatieve appwinkel. Je kunt dus als je WhatsApp downloadt via de App Store gewoon op updates rekenen. Download je echter een nieuwe game van Epic in de Epic appwinkel, als die er eindelijk mag komen, dan zal je als je bijvoorbeeld lang naar Australië bent of een gigantische roadtrip door alle staten van Amerika maakt, updates verliezen.

Op de ondersteuningspagina van Apple is het te lezen: “Als je de Europese Unie verlaat, kun je doorgaan met het openen en gebruiken van apps die je eerder hebt geïnstalleerd vanaf alternatieve app-marktplaatsen. Alternatieve app-marktplaatsen kunnen die apps blijven bijwerken tot 30 dagen nadat je de Europese Unie hebt verlaten en je kunt alternatieve app-marktplaatsen blijven gebruiken om eerder geïnstalleerde apps te beheren. Je moet echter in de Europese Unie zijn om alternatieve app-marktplaatsen en nieuwe apps van alternatieve app-marktplaatsen te installeren.”

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel