​Elektrische KGM Torres EVX gooit meteen hoge ogen

Hoewel tientallen Chinese merken de automarkt volstorten met nieuwe modellen zijn er ook nieuwe merken die niet uit het land van de lange muur komen. Neem het Zuid-Koreaanse bedrijf KG. Dat kocht het eveneens Koreaanse SsangYong over en komt nu met de eerste auto naar Nederland: de elektrische SUV KGM Torres EVX. Een stoere verrassing, zo noteerden we tijdens de eerste rijtest in Istanbul.

KGM staat voor KG Mobility, waarin de letter KG weer verwijzen naar een enorm Zuid-Koreaans conglomeraat: staal, chemie, voeding, educatie, media en ga zo maar door. Sinds 2022 horen auto’s erbij, na de overname van SsangYong. Het kenmerkende vleugellogo van SsangYong bleef, net zoals de filosofie van het voormalige merk: veel kwaliteit voor een schappelijke prijs. Of dit nog altijd opgaat, moet de eerste kennismaking met de KGM Torres EVX uitwijzen.

Onderscheid? Check!

Maar eerst: hoe onderscheid je je in een markt die uitpuilt van SUV’s, al helemaal wanneer er een stekker aan hangt. Bij KGM menen ze dit onderscheid gevonden te hebben door te kiezen voor stoer, voor het voeden van het vrijheidsgevoel van zijn berijder: een achterklep met een verwijzing naar de bak waarop bij de ruige 4×4’s ooit een reservewiel werd opgeborgen, stijlelementen zoals stevige kunststof blokken op de voorbumper, nutteloze maar wel kek uitziende handgrepen op de hoge motorkap, een brede, zwarte C-stijl, dakrails, getinte achterramen, uitgebouwde wielkasten en een aluminium onderplaat met diffusor aan de achterkant.

Klaar om de wildernis in te gaan. Maar dan alleen virtueel. Vierwielaandrijving, sperdifferentieel en andere terreinwaardige functies zijn niet aan de Torres EVX besteed. Maar het oog is een van de belangrijkere spelers in een aankoopproces en op het visuele aspect scoort de Torres EVX hoog wanneer je ‘in’ bent voor een stoere SUV die je vooral over het asfalt zult sturen.

KGM Torres EVX beeld 1
Betekent de elektrische KGM Torres EVX het einde van tankstations, zoals hier nabij Istanbul?

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel