Google Cloud komt met nieuwe generatieve AI-technologie voor retailers

Voorafgaand aan NRF 2024, wereldwijd een van de grootste evenementen als het gaat om retail, onthulde Google Cloud alvast een aantal nieuwe AI- en generatieve AI-technologieën. Ontwikkeld om retailers te ondersteunen bij de personalisering van online shopping, de modernisering van activiteiten en de transformatie van technologische toepassingen in winkels.

3x Generatieve AI

Google Cloud kondigt drie nieuwe generatieve AI-oplossingen aan, gericht op het implementeren van geavanceerde virtuele tools op websites en mobiele apps, het verbeteren van klantenservice-ervaringen en het transformeren van product-inventarisering voor retailers.

De zoektechnologie voor retailers wordt ook geüpdatet met Vertex AI Search, dat gebruikmaakt van een LLM, aangepast aan elke individuele retailer. Verder omvat de aankondiging Google Distributed Cloud Edge, een nieuw hardware- en softwareaanbod, die retailers helpt om krachtige rekenkracht en informatieopslag direct naar fysieke winkels te brengen.

Generatieve AI is binnen slechts een jaar geëvolueerd van een weinig erkend concept tot één van de snelst opkomende technologieën in de sector en een essentieel onderdeel geworden op de agenda van talloze retailers. AI-oplossingen zijn klaar voor implementatie en hebben het vermogen om groei te versnellen, efficiëntie te verhogen, innovatie te stimuleren en menselijke inspanningen te verminderen. De recente innovaties van Google Cloud kunnen retailers helpen om waarde te realiseren in 2024.

– Carrie Tharp, VP Strategic Industries bij Google Cloud.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel