​Het is Blue Monday: 24 dingen om je blij te maken

Het is weer die maandag in het jaar dat door menig expert als blue monday wordt bestempeld. Mocht jij een beetje ‘blue’ voelen vandaag, op de blue monday van 2024, dan hebben we 24 dingen gezocht om je blij te maken en te zorgen dat je deze zo negatief bestempelde dag hopelijk positief afsluit.

1. Dry January is op de helft!

Drink jij deze januari geen alcohol? Goed nieuws: het einde van deze dag betekent dat je op de helft bent! Hetzelfde geldt voor mensen die andere challenges hebben deze maand die vrij lastig blijkt: je bent op de helft: goed bezig!

2. De auto wassen

Door de autowastraat gaan met een kind is heel leuk, omdat het een heel avontuur is, maar het is sowieso leuk om je mooie bolide van een glansje te voorzien door hem te poetsen.

3. Denk aan je vakantie

Veel mensen boeken een vakantie in januari, dat boeken zelf kan wat stressvol zijn. Maar als het eenmaal geboekt is, kun je lekker dromen van je bestemming. Lekker fantaseren: voorpret is de meeste pret.

4. Geef een compliment

Een compliment ontvangen voelt natuurlijk goed, maar een compliment geven ook. Spreek die collega aan op haar nieuwe kapsel, of zijn nieuwe sneakers die hij goed heeft uitgekozen. Sommige mensen zijn oprecht verrast door een compliment, Leuk!

5. Een knuffel geven

Als we elkaar knuffelen komt het gelukkigheidshormoon los. Zeker als je dat niet 3 seconden doet van ‘hallo doei’, maar even wat bewuster en langer. Misschien moet je daar even aan wennen, maar je zal merken dat het iets positiefs in je losmaakt.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel