Huawei introduceert nieuwe Data opslag oplossingen voor het AI tijdperk

Huawei heeft tijdens het MWC 2024 in Barcelona een aantal innovatieve dataopslagoplossingen gepresenteerd, speciaal ontworpen voor het AI-tijdperk. Het bedrijf presenteerde deze nieuwe toepassingen speciaal voor data providers die wereldwijd moeten helpen bij het verbeteren van hun data-infrastructuur.

De hoeveelheid data gaat een nog grotere rol spelen bij AI-modellen

De ontwikkeling van geavanceerde AI-modellen heeft de potentie van data ontsloten en wijst de weg naar een nieuw tijdperk waarin data een nog grotere rol gaat spelen. Maar er zijn enorme uitdagingen: data uit verschillende bronnen moeten samengebracht worden om ze volledig te kunnen benutten, en de hoeveelheid data die bewaard moet worden, neemt alleen maar toe.

Huawei AI data lake oplossing

De Huawei AI data lake oplossing is een van de drie mogelijkheden.
Het helpt bij het transformeren van grote hoeveelheden data naar waardevolle informatie, waarbij tools als Data Management Engine (DME) en de kenniscreatieketen eDataMate ingezet worden. Huawei OceanStor A800 en OceanStor A310 opslagoplossingen zijn hier onderdeel van en moeten gaan zorgen voor een wereldwijd toegankelijke, beheersbare en efficiënte AI-trainingsdata omgeving.

Huawei Ocean Protect E8000 en X9000

Deze voor ieder scenario geschikte data protectie oplossing richt zich op het versterken van data door middel van een snellere back-up van kleine bestanden en een geavanceerde back-up-archief samenwerking die bandbreedteverbruik drastisch moet gaan verminderen. Voor deze uitdaging introduceert Huawei hun Ocean Protect E8000 en X9000, apparaten voor data back-up, en de OceanStor Arctic opslagoplossing die kosten en energieverbruik verlaagt ten opzichte van traditionele opslagmethoden.

Voor datacenters komt Huawei met een full-stack oplossing die op virtualisatie en containers is gebaseerd. Deze ondersteunt alle aspecten van IT-dienstverlening, van datacollectie tot gebruik, en biedt zowel infrastructuur als platform als service.

Dr. Peter Zhou, hoofd van Huawei’s Data Opslag Productlijn benadrukte op het MWC 2024 dat AI een belangrijke rol speelt in de explosieve ontwikkeling van hoeveelheden data en dat Huawei zich wil inzetten om providers de beste opslagoplossingen te bieden.

Header: Futuristic data center made with AI

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel