​Netflix Game review: Exploding Kittens is card, geen game

Als je Exploding Kittens kent, de cartoon van The Oatmeal, dan weet je wat je kunt verwachten bij het spel van Netflix. Weet je het niet: verwacht dan het ergste. Grapje hoor: Exploding Kittens is best grappig, maar er zit meer in.

Netflix Games

Na een fikse download van 290 MB heb je hem binnen: de Exploding Kittens-game. Een app die al vanaf het eerste moment duidelijk Exploding Kittens ademt. Je ziet meteen het bekende logo, een kat met gigantische, domme ogen en krijgt meteen zin om te spelen. Je kunt kiezen uit met vrienden, vreemden of jezelf, al is het slim om eerst even naar de onderste optie te gaan: ‘zo speel je’. Dan weet je namelijk ook echt wat je gaat doen.

De game werkt ongeveer hetzelfde als het Exploding Kittens-kaartspel: in het spel zijn meerdere Exploding Kittens verscholen en je moet hopen dat jij die niet krijgt. Er zijn vervolgens allerlei kaarten die ervoor kunnen zorgen dat het kaartspel dat op tafel ligt verandert. Je kunt zelf van je kaarten af, maar je moet ook steeds een kaart pakken. Op de kaarten staat wat er precies gebeurt als je die kaart speelt en zo wijst het spel zich redelijk vanzelf.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel