Nieuwe Lancia Ypsilon: het mooiste meisje van de klas

Bij Stellantis hebben ze er duidelijk zin in. De weg om steeds meer auto’s te bouwen op hetzelfde platform lijkt een succesformule. Nu hebben ze bij de autofabrikant nogal wat automerken en kunnen ze redelijk door. Dit keer is Lancia aan de beurt. Een iconisch Italiaans automerk dat zo maar eens van de markt zou kunnen verdwijnen. Wie twee jaar geleden had voorspeld dat in 2024 er een volledig nieuwe Lancia Ypsilon, vanzelfsprekend elektrisch, op de markt zou komen werd redelijk voor gek verklaard.

Tsunami aan aandacht na het lekken van foto’s

Maar niets is minder waar, want de Lancia Ypsilon komt wel degelijk op de markt in Europa. De aankondiging en de eerste beelden zijn wel een rollercoaster. Hoe het in tijden van wat-is-er-waar-en-niet-waar op het internet kreeg Lancia volledig onverwacht, of juist tot in de perfectie geregisseerd, een kleine tsunami aan aandacht toen er een niet gecamoufleerd (zonder de stickers) exemplaar uit een rivier in Frankrijk werd opgevist, die vanwege een mysterieuze diefstal ruim een maand daarvoor zou zijn gestolen.

De Franse krant L’Est Républican (klik hier voor de beelden) zat blijkbaar in het complot en plaatste de unieke beelden. Het duurde even maar daarna ging het wel los op het internet. Een briljante actie van de Italianen, maar gezien de locatie riekt het wel naar wat Franse invloeden.

lancia-ypsilon-1
Lancia Ypsilon, mooi hoor

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel