Rijden met de Renault Scenic E-Tech Electric Car of The Year in Spanje

Het zal je misschien niet ontgaan zijn; de Renault Scenic E-Tech Electric heeft de titel Car of the Year 2024 gekregen. En dat dat niet geheel onterecht is, ervaarden wij zelf aan de Spaanse Costa del Sol, waar wij met deze superstille Renault mochten sturen door Spaanse dorpen, bergen en langs zee.

In 1996 kwam de Renault Scenic als eerst compacte MPV op de markt. In mijn ogen destijds de perfecte gezinsauto, die dan ook een aantal jaren later direct werd aangeschaft na de komst van een vierde gezinslid. De Scenic was ideaal met veel ruimte achterin en natuurlijk opklapbare tafeltjes, waarop de kinderen lekker konden spelen, de beker kwijt konden etc. Geweldig voor lange autoritten natuurlijk.

Renault Scenic E-Tech minder MPV meer auto

De Renault Scenic E-Tech lijkt natuurlijk in geen enkel opzicht meer op de MPV uit die tijd. Alhoewel deze nog steeds ontworpen is uit het oogpunt van een gezinsauto, die kan gebruikt worden voor lange reizen en vakanties. En dan nu uiteraard met een volledig elektrische aandrijflijn, met een WLTP-actieradius van 625 kilometer en een DC-laadcapaciteit tot 150kW.

20_Renault-Scenic-E-Tech-electric-rijden-met-de-Car-of-the-Year-2024-scaled
Renault Scenic E-Tech Electric Car of the Year

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel