SmartBin: deze slimme prullenbak keert statiegeld uit via Tikkie

Sinds 1 januari 2024 is het verboden om in de horeca plastic wegwerpbekers (of -bakjes) aan te bieden. We gaan eindelijk duidelijke stappen nemen om de plastic soup berg te verkleinen.

Tomra en Tikkie introduceerden deze week op de Horecava een mooie oplossing: de SmartBin. Bij deze slimme prullenbak kunnen gasten van de beurs zelf herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op de eigen rekening laten storten.

Na eerder al een succesvolle pilot bij Burger King maken bezoekers van de Horecava deze week als eerste kennis met de SmartBin. De innovatieve technologie moet een uitkomst bieden aan fastfoodketens, die vanaf dit jaar te maken hebben met de wettelijke verplichting om alternatieven te bieden voor single use plastic.

De SmartBin

Met de SmartBin bieden Tikkie en Tomra fastfood-bedrijven een effectieve inzameloplossing, die door het compacte ontwerp eenvoudig in elke ruimte is te installeren.

Voor veel fastfood-bedrijven en andere horecazaken is het een grote uitdaging om een goed inzamelsysteem in te zetten waarbij herbruikbare bekers terplekke kunnen worden ingeleverd. De fastfood-sector is net overgestapt op bestelzuilen en er is daarom behoefte aan een systeem waarbij het niet nodig is bekers over de toonbank in te nemen. Dat is door personeelstekorten en rijvorming eigenlijk geen haalbare kaart. Ook nemen bestaande inzamelsystemen veel ruimte in en zijn deze behoorlijk kostbaar, ook omdat vaak meerdere machines per locatie nodig zijn.

– Mark Delwig, commercieel directeur van Tomra

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel