Sneeuw in Zuid-Limburg zorgt voor prachtige plaatjes

Het werd al een paar dagen voorspeld: een pak sneeuw zou woensdag 17 januari mogelijk het zuiden van Nederland gaan bereiken. En hoewel weersvoorspellingen niet altijd uitkomen, was het dit keer wel raak. Tenminste, voor iedereen die in het uiterste zuiden van Limburg woonde. Urenlang vielen de witte vlokken uit het wolkendek boven grote delen van België, Noord-Frankrijk, Duitsland en… het zuiden van ons land. Hoewel het ook enige tijd sneeuwde in de regio Eindhoven en het grensgebied van Noord-Brabant, was het pak sneeuw dat in Zuid-Limburg ontstond met 15 tot lokaal meer dan 25 centimeter verreweg het dikst.

Zonovergoten winters Zuid-Limburg

Een dag later was de sneeuwstoring verdwenen, lostte de bewolking op en konden we voor het eerst in tien jaar weer eens genieten van een ouderwets zonovergoten winters landschap. Tsja, en als dan, zoals ik, in Zuid-Limburg woont en je kent ook nog iemand met een drone… dan is de afspraak snel gemaakt. Want de mooiste foto’s van winterlandschappen schiet je natuurlijk vanuit de lucht.

We togen dus naar de top van de Eyserbosweg – bij (recreatieve) fietsers wel bekend – en lieten daar onze drone los. Vanuit de lucht, kijkend naar het Zuiden, nog dieper het Heuvelland in dus, kregen we een prachtig plaatje voorgeschoteld van het dorp Eys. Verder richting de horizon liggen Wahlwiller, Mechelen en Vijlen. Enfin, kijk en geniet zelf.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel