​Sony: PlayStation 5 is bijna end of life

PlayStation 5 is een tegenvaller gebleken voor Sony. De console heeft de verkoopdoelen niet gehaald en voor Sony is het wel een beetje klaar met de console. Het wilde 25 miljoen PlayStation 5’s verkopen dit jaar (en dit jaar eindigt voor Sony op 31 maart 2025), maar heeft zijn schattingen nu naar beneden bijgesteld op 21 miljoen stuks. De feestdagen waren vooral een teleurstelling voor het consolemerk.

PS5 end of life

Volgens Sony is het nu dan ook tijd voor de laatste levensfase van de console en dat is erg rap: PlayStation 5 verscheen in november 2020. We zijn ruim 3 jaar verder. Tegen Bloomberg zegt Sony-vice president Naomi Matsuoka: “Vooruitkijkend zal PS5 de laatste fase van zijn levenscyclus ingaan. Daarom zullen we meer nadruk leggen op de balans tussen winstgevendheid en verkoop. Daarom verwachten we dat het jaarlijkse verkooptempo van PS5-hardware vanaf het volgende boekjaar zal dalen.”

Er zijn in drie jaar tijd 54,7 miljoen PlayStation 5-consoles verkocht en dat is vergeleken bij PlayStation 4 die in november 2023 verscheen (en waarvan Sony eigenlijk pas in 2022 zei dat het klaar was) een flink verschil. PlayStation 4 is nu 117 miljoen keer verkocht. Maar kijkend naar zijn levenscyclus waren er in januari 2017 53,4 miljoen verkocht: dat is dus lager dan PlayStation 5.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel