SpaceX moet door fout honderd satellieten uit ruimte halen

Starlink heeft een designfout gemaakt met zijn satellieten en moet deze daarom uit de ruimte halen. Het gaat gelukkig niet om alle 5.000+-satellieten, maar wel honderd satellieten van de eerste generatie van Starlink. Werk aan de winkel voor SpaceX, dat ook van Elon Musk is en ervoor zorgt dat de satellieten in de ruimte arriveren, maar er dus ook weer uit worden geplukt.

42.000 Starlink-satellieten

SpaceX heeft de afgelopen jaren gespendeerd aan onder andere het in de ruimte plaatsen van meer dan 5.000 Starlink-satellieten. Het is een klein deel van de 42.000 (!) stuks die Elon Musk eigenlijk de ruimte in wil hebben. Maar nu worden het er juist weer wat minder, want honderd van de huidige satellieten moeten uit de ruimte worden gehaald.

De satellieten van Starlink zijn 600 kilometer boven de grond in de ruimte geplaatst. Door de atmosfeer worden satellieten op natuurlijke wijze na vijf jaar uit de baan rond de aarde gehaald. SpaceX kijkt voortdurend welke satellieten dat zijn, om te zorgen dat ze niet in een benarde positie terechtkomen waarbij ze niet meer te verplaatsen zijn. Goed om te weten: als SpaceX er om wat voor reden dan ook eentje mist, dan is er geen gevaar voor ons op aarde. De satellieten branden volledig op terwijl ze neerdalen, ver voordat ze de grond of zee raken.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel