The Art of Travel: Roadtrip met een DS 9 Esprit door de Beaujolais

Ieder automerk heeft zo zijn eigen voorkeuren als het gaat over introducties van nieuwe auto’s. Van een rondje door de stad, door de bergen of een fraaie route door het land van herkomst. Soms zijn ze verrassend, soms zijn ze bekend en veel worden gereden op plekken waar de kans op wat mooier weer groot is. Maar bij Franse automerken gaat de voorkeur natuurlijk uit naar hun thuisland en daar is DS Automobiles geen uitzondering in.

Zo heeft voor de introductie van de vernieuwde DS 9 E-Tense 4×4 Esprit het Franse merk niet geheel toevallig dit keer gekozen voor de stad Lyon. De stad die tevens het decor is voor de World Prestige Gastronomy Competition. Het jaarlijkse culinaire hoogtepunt in de stad waar historisch, architectonisch en gastronomisch erfgoed hand in hand gaan. Het is zo’n beetje de ultieme plek als je je meest exclusieve model, de DS 9 Esprit opnieuw onder de aandacht wil brengen.

Rijden door de Beaujolais en Mâconnais

Maar voor DS mag de lat nog wat hoger komen te liggen want uiteindelijk wil je deze ultieme ‘travel voiture’ laten ervaren in het prachtige landschap boven Lyon, het gebied van de Beaujolais en de Mâconnais. Natuurlijk kan dat niet zonder een stop bij een bekende wijnmaker, een culinair hoogtepunt met een Michelin Familie en een bezoek aan een bedrijf waarvan het eindproduct te zien is op de catwalk van de grootste modemerken.

Het zijn allen plaatsen die matchen met de merkidentiteit van DS Automobiles en waarbij passie en vakmanschap bovenaan staan. En als je dan toch op reis gaat, zorg dan ook voor een DS Automobiles Culinary Trunk, gemaakt van leer wat terugkomt in de DS 9 en gevuld met specialiteiten uit de regio Lyon, want we mochten onderweg eens trek krijgen toch.

Een roadtrip van DS Automobiles maar eigenlijk gemaakt voor iedereen

Deze luxury-roadtrip heeft natuurlijk alles te maken met het merk DS-Automobiles, maar de route is te mooi om deze niet eens wat vaker te rijden. Je doorkruist de regio van de Beaujolais, een wijngebied waar we ook met Travelvalley een meerdaagse roadtrip hebben gereden met een DS7 eTense, en waarbij we specifiek La Route des Vins du Beaujolais volgden. Het is een gebied waar je zomaar verliefd op kunt worden.

Roadtrip DS
De route met de DS 9 door een deel van de Beaujolais en Mâconnais

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel