​TV kopen? Dit is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-led

Wanneer je een televisie wilt aanschaffen, dan zijn er veel overpeinzingen. Eén van de belangrijkste overwegingen is het type scherm. Daarin kun je steeds meer keuzes maken en er komen daarbij veel afkortingen je kant op: LCD, OLED, QLED en mini-LED. Wat? Precies: dit is wat dat allemaal te betekenen heeft.

TV kopen

Om te beginnen is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-LED te vinden in de beeldschermen, dus niet in de computer van de televisie. Let wel: de beeldkwaliteit van de televisie heeft op zijn beurt weer niet alleen te maken met de technologie in het beeldscherm, maar ook met die computer. Als die niet goed is in het verwerken van beeld, dan kun je alsnog tegenvallende prestaties hebben. Ook beïnvloedt je internetverbinding de beeldkwaliteit wanneer je films en series streamt vanaf Netflix bijvoorbeeld. Slecht internet betekent dat iets wat een geweldige beeldkwaliteit zou moeten hebben toch slecht uit de verf komt.

Twee tv-keuzes: LCD en OLED

Er zijn enorm veel namen voor technologieën die op elkaar lijken, maar het grootste verschil zit hem tussen LCD en OLED. Een LCD is een grote bak licht en OLED bestaat uit allemaal kleine lichten die apart worden bestuurd. Je hoort het nu waarschijnlijk al: OLED is over het algemeen mooier dan LCD.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel