​Versturen van intieme beelden loopt in 1 op de 50 gevallen verkeerd af

Het gegeven dat diefstal fout is en dat de dief daarvoor bij uitstek verantwoordelijk is, zorgt dat er soms voor dat jij alles maar gerust laat slingeren, jij jouw ramen niet langer sluit en jij jouw voor- en achterdeur niet langer op slot doet? Nee, natuurlijk niet! Gezien de verstrekkende consequenties om persoonlijke eigendommen kwijt te raken, let jij wel degelijk op jouw spullen en sluit jij alle ramen en deuren goed af. Helemaal als jij uit huis vertrekt.

Het feit dat door rood licht rijden een overtreding is en dat de roodrijder voor alle gevolgen verantwoordelijk is, betekent dit dat jij bij een groen verkeerslicht zonder op- of omkijken gas geeft? Nou, de meesten van ons kijken wel degelijk even goed om zich heen om zichzelf te verzekeren dat het kruispunt inderdaad vrij is. De consequenties als dit toevallig niet zo blijkt te zijn, liegen er namelijk niet om.

Als de risico’s van bepaalde situaties goed invoelbaar zijn, dan volgen de meesten van ons een gezond tweesporenbeleid. Dat wil zeggen, dat behalve dat wij weten dat wij het recht of de moraliteit aan onze kant hebben als het mis gaat, wij daarnaast proberen te voorkomen dat het mis gaat!

Ongewenst doorsturen van intieme beelden ontmoedigen

Sexting is het versturen en ontvangen van naaktfoto’s, naaktfilmpjes of sexy berichtjes met een mobiele telefoon, tablet of computer. Sexting als zodanig gebeurt altijd in wederzijds vertrouwen. Het nieuwste nummer van singer-songwriter MEAU ‘Stukje van Mij’ gaat over sexting en wat het voor iemand kan betekenen als intieme beelden die in vertrouwen zijn gedeeld op enig moment ongewenst worden doorgestuurd (i.c. ongewenste sexting of grensoverschrijdende sexting).

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel