​Vijf veelgestelde vragen over tv’s beantwoord

Je hebt net een televisie gekocht of wilt er eentje gaan kopen. Er zijn dan veel vragen die op je afkomen, naast de keuze welk toestel en merk je wenst, plus het schermtype, zijn er nog heel veel praktische overwegingen. Hoe hoog kun je een televisie het beste ophangen? Hoe ver moet je er vanaf zitten? Deze en andere vragen beantwoorden we voor je, zodat jij je kunt concentreren op het andere werk: het kiezen van de televisie die bij jou past.

Hoe hoog kun je een televisie het beste ophangen?

Als je een televisiekastje gebruikt, dan heb je weinig keuze in hoe hoog het toestel van de grond staat. Hang je het toestel echter aan de muur, wat tegenwoordig steeds aantrekkelijker wordt door de platheid van televisies, dan heb je wel een keuze. Waar hang je de beugel op? Ten eerste is het uiteraard aan voorkeur onderhevig wat je zelf gewend bent of prettig vindt. Als je bovendien altijd op de bank ligt in plaats van zit, dan is het misschien ook handig om de kijkhoogte niet te meten op wanneer je op de bank zit.

Dat gezegd hebbende is er wel een regel die je aan kunt houden bij het ophangen van je televisie: eenderde van de televisie moet op ooghoogte komen (vanaf boven). Als je van plan bent om binnenkort een andere bank of stoel te kopen, houdt hier dan rekening mee, want dan zal je ooghoogte anders zijn. Heb je een positie waarbij je waarschijnlijk vaak niet recht voor de televisie kunt zitten en dit kan echt niet anders, kijk dan naar een beugel die je televisie iets kan draaien. Echter geldt dan alsnog de eenderde regel.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel