Wat is een mini-PC en is het beter dan een gewone desktop?

We zien het de laatste tijd steeds vaker en op CES was het ook weer raak: de mini-PC. Het is een klein kastje dat je onder andere kent van Apple, de Mac Mini, maar ook van Intel met zijn Intel NUC. Ze zijn erg hip: is het tijd om je oude desktop-PC in te ruilen?

Mini-PC

Het is vreemd om te zeggen, maar een mini-PC is eigenlijk een soort laptop die je gebruikt als een desktop. Het is heel klein, maar wel heel snel. Het voordeel van het kleine kastje is dat het weinig ruimte inneemt, maar ook dat je er meer keuze in hebt. Je kunt zelf kiezen welk geheugen je gebruikt, zodat je zelf bepaalt of het systeem nog veel sneller wordt of niet. Het is in dat opzicht dus ook weer geen laptop: daarin zijn dat soort keuzes vaak niet zo makkelijk en is het wat meer vaststaand.

Mini-PC’s zijn vooral handig voor mensen die er ‘kantoordingen’ op willen doen. Denk aan mailen, documenten typen, een beetje surfen en misschien wat licht Photoshopwerk. Wil je echt video’s gaan bewerken, games spelen en meer, dan heb je kans dat je de mini-PC wat sneller overvraagt. Je merkt het waarschijnlijk al: de mini-PC is vooral een soort simpelere, lichtere en makkelijkere variant van een desktopcomputer, waaraan je een monitor, toetsenbord en muis aansluit en kantoorwerk op kan doen. Maar ook thuis kan een mini-PC van pas komen: je kunt er bijvoorbeeld je administratie op doen, je mail op checken en online op winkelen.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel