Xpeng AeroHT onthult vliegende auto met ingebouwde drone

AI en de elektrificatie gaan de manier waarop we autorijden veranderen. Dat hoor je de afgelopen tijd steeds vaker. Dat gaat nog steeds over autoRIJDEN. En dat terwijl de wereld al meer dan 70 jaar droomt van vliegende auto’s waarmee je verkeer en andere obstakels kunt ontwijken. Drones die als taxi (gaan) fungeren komen al dicht bij die werkelijkheid en in de afgelopen decennia zijn er al diverse Willy Wortels geweest die een vliegende auto maakten, maar dat waren eigenlijk kleine vliegtuigen die met kleine aanpassingen ook konden rijden, zoals de Convair Model 118 uit… 1947(!).

De Land Aircraft Carrier

Maar goed, Xpeng AeroHT, een zusterbedrijf van Xpeng – het nog relatief nieuwe Chinese automerk – heeft deze week haar eerste modulaire vliegende auto gepresenteerd. Die heet, heel toepasselijk, de Land Aicraft Carrier (LAC). Het is een soort bus met zes wielen en een drone voor personenvervoer in de achterbak. Wil je vliegen, dan pak je de drone uit, laat je de bus staan en hop… vliegen maar.

Het autodeel van de LAC biedt plaats aan vier tot vijf passagiers en heeft een elektrische aandrijflijn. De zes wielen, op drie assen, kunnen allemaal tegelijk aangedreven worden, maar het is ook mogelijk om alleen de voor- of achterwielen aan te drijven.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel