​10 tips om je iPhone nog beter te gebruiken met iOS 17

iOS 17 is nu een tijdje uit en je hebt eraan kunnen wennen. Maar ken je het ook echt goed? Deze mogelijkheden voor je iPhone kende misschien nog niet, en zijn wel heel erg handig.

1. Gebruik slimme widgets

Niet iedereen ziet het nut in van widgets, omdat je gewoon naar de applicatie gaat als je erop tikt. Echter bieden ze tegenwoordig niet alleen wat extra informatie, je kunt ook in de widget zelf bepaalde veranderingen toebrengen. Denk bijvoorbeeld aan Apple Music, waarbij de widget je de mogelijkheid biedt om muziek af te spelen of juist te pauzeren. Niet alle widgets hebben dit, maar we verwachten dat dit er steeds meer worden.

2. Gebruik Apple Maps offline

Het is bizar hoe lang het heeft geduurd, zeker omdat Google Maps het al vele jaren aanbiedt, maar het is er: een offline modus voor Apple Maps. Hierdoor kun je als je bijvoorbeeld naar het verre buitenland gaat waar je internetbundel niet werkt, toch navigeren naar een bepaalde locatie, zonder dat je online bent.

3. Zoek makkelijker door je gesprekken

Wil je iets uit een gesprek halen, maar kun je het niet vinden omdat je nogal veel praat binnen iMessage, dan kun je nu gelukkig per contact, foto, locatie of link zoeken. Zo kom je veel sneller waar je moet zijn.

4. Browse echt privé

Als je je partner of je kind je telefoon even geeft, dan wil je niet dat die kan zien wat je allemaal aan het opzoeken bent geweest in de browser. Je kunt nu Face ID als vereiste instellen om ‘privé-browsing’ in Safari aan te zetten. Dus niet alleen kun jij geheim browsen, maar vooral kunnen anderen dat niet. Op die manier kun je nadien controleren wat je kind allemaal heeft opgezocht.

image

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel