Luke Littler, Red Bull en de magie van een tripple

Luke Littler, Red Bull en de magie van een tripple

Luke Littler, Red Bull en de magie van een tripple

Hij is een natuurwonder. Luke Littler, een zestienjarige jongen die de hele dartwereld in zijn eentje op z’n kop zet. Het jochie stuurt de ene na de andere wereldkampioen naar huis. Dag Barney, de man met 4 wereldtitels, de Hagenaar die de dartsport in zijn eentje in Nederland op de kaart heeft gezet. Met prima spel afgeserveerd en naar huis gestuurd. Ook Rob Cross, ex-wereldkampioen, lukt het niet om zijn ‘double’ te gooien op momenten dat het moet om te breken en verliest heel eerlijk ook kansloos.

De machine van Littler draait door. Hij enige wat hem rest is de wereldkampioen te worden. Dat moet, anders klopt het sprookje niet en wordt hij opgegeten door de grote boze wolf, Luke Humphries die stiekem minstens net zo overtuigend in de finale staat.

Luke Littler is 16 maar dat is een mindf*ck

Niets aan Luke Littler klopt. Hij is pas 16 jaar, heeft een baard, heeft beginnende inhammen in zijn haar en het lichaam van 32-jarige cafe-darter. Hij oogt in helemaal niets als een jochie. Dat ie al op z’n vierde jaar als onze Raymond pijltjes stond te gooien, is geen enkel bewijs voor zijn uiterlijk, maar wel waar het talent is begonnen. Geen zoontje van een oud-voetballer die vanaf het moment dat hij kon lopen tegen een bal aan moest schoppen van zijn vader. Met de ijle hoop dat hij nog wat verder zou komen als papa zelf. Soms lukt dat.

Maar over de papa van Luke is geloof ik niet veel bekend. Die doet niet mee want Luke is een hoofdrol op zichzelf. De mindf*ck is dat je een volwassen darter ziet, genadeloos in de doubles en een machine als het aankomt op de one-hundred-and-eighty, 180 punten gooien als een robot. Zodra pijl nummer 1 het rechthoekige vlakje het dartbord pijnigt volgen nog twee pijlen die exact 1 mm naast de eerste pijl eindigen.

Onderstaande foto is van Luke Littler op 8-jarige leeftijd (don’t take this to serious)

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je wordt doorgestuurd naar het volledige artikel